středa 4. září 2013

Polévka z kotrče kadeřavého, aneb dršťkovka bez drštěk


Houby začaly růst konečně už i u nás a hned napoprvé uvíznul manželovi v košíku kotrč kadeřavý. Čištění kotrče jsem zbaběle přenechala nálezci a pak z něj připravila tuhle skvělou polévku. Za půl hodinky hotovo a chuť úžasná...


Budeme potřebovat:



kotrč kadeřavý


2 PL sádla
3 PL hladké mouky
1 menší cibule, oloupaná a nadrobno pokrájená
1 kl sladké papriky
chilli podle chuti
vývar
pepř
sůl
4 stroužky česneku
sekaný libeček a petrželka



Kotrč pořádně očistíme pod tekoucí vodou ( je to pracné, dostat z něj všechny nečistoty, ale vyplatí se!) a rozebereme jej na menší růžičky.
Na sádle zpěníme cibuli dozlatova, přisypeme mouku, osmažíme a odtáhneme z ohně. Přidáme papriku a chilli a necháme rozpustit a rozvonět. Zředíme vývarem, vrátíme na oheň a přivedeme k varu. Vložíme kousky kotrče a vaříme asi dvacet pět minut. Dochutíme prolisovaným česnekem a sekanými bylinkami, opepříme a osolíme.