sobota 10. srpna 2013

Steak ze sumce s pečenými brambory

Maso ze sumce je skutečná lahůdka a sluší mu jednoduchá úprava. V receptu se neuvádí ani malé množství oleje při marinování a to proto, že sumec je velmi tučná ryba, takže na grilu není třeba velikého potírání. Olivový olej s citronem před podáváním, jen krásně osvěží chuť..Skvělou přílohou je i listový míchaný zeleninový salát, možností je spousta....


Budeme potřebovat:




maso ze sumce podle počtu strávníků
sůl
drcený česnek
sladká červená paprika
pepř
troška bílého vína



Maso necháme vcelku marinovat ve směsi uvedeného koření, soli a trochy vína, pak marinádu ubrouskem stáhneme a rozkrájíme na steaky o síle asi 2,5 cm. Grilujeme velmi zprudka asi čtyři minuty po každé straně. Před podáváním potřeme troškou olivového oleje s několika kapkami citronu.

Podáváme s na sucho pečenými brambory, které jen na talíři dochutíme trochou hrubé soli.



Brambory:

Mladé brambory očistíme kartáčkem, podélně rozčtvrtíme a rozložíme na plech s pečícím papírem. Pečeme v troubě, vyhřáté asi na 190 st. do doby, než řezné plochy brambor zezlátnou. Na talíři můžeme omastit máslem a posolit hrubou solí, případně posypat čerstvě sekanými bylinkami.