středa 10. července 2013

Papriky plněné banánem a slaninou


Náš oblíbený "grilovací" recept vznikl vlastně náhodou, když jsem neměla moc místa na grilu a potřebovala jsem upéct papriky a banány ve slanině. A protože si většinou poradím, dala jsem banány do paprik a na světě byla dobrota, na kterou se sem svého času sjížděli kamarádi. Při jedné příležitosti jsem jich připravovala sedmdesát..:-) Teď na ně zase přišla řada...:-)


Budeme potřebovat:



bílá paprika podle počtu strávníků
banány ( půlky) podle počtu paprik
plátky dobré anglické slaniny, podle počtu paprik
na každou papriku velký stroužek česneku + jeden navíc
1 KL sladké červené papriky
chilli podle chuti
pepř podle chuti
3/4 KL soli
1 PL oleje



Papriky vyčistíme, banány oloupeme a překrojíme příčně na půlky.


V mističce smícháme prolisovaný česnek, sladkou papriku, chilli, olej, pepř a sůl. Obecně platí, že pokud papriky nepálí, směs by měla být dost ostrá a naopak - do pálivých paprik chilli vynecháme úplně. Pokud máme dobrý česnek, stačí jen stroužky na počet paprik, čínský klidně přidáme.


Lžičkou vetřeme směs do horní části paprik. Potom ovineme polovinu banánu plátkem anglické slaniny a a vsuneme do papriky.


Před grilováním potřeme olejem.Na rozpáleném grilu opečeme do chvíle, než jsou papriky měkké a banán sklovitý.



Takto upravené papriky můžeme udělat jako samostatný pokrm, pak počítáme klidně dvě na osobu, nebo jako přílohu ke grilovanému masu.


Příloha: dobré růžové víno :-)






Žádné komentáře:

Okomentovat