pondělí 6. ledna 2020

Zelené fazolky s masovou omáčkou a sýrem (LC)



      Kdo má rád těstoviny s omáčkou a sýrem, může zkusit i jen tak tuto variantu, kdy místo těstovin použijeme zelené fazolky. Pro mne je to jednoznačně chuťově lepší, ale každý rád něco jiného.:-)



Budeme potřebovat :


- zelené fazolky dle počtu strávníků
- mleté vepřové maso
- kousek slaniny
- trochu sádla
- jedna plechovka rajčat
- sušená, nebo čerstvá bazalka
- sůl
- pepř
- dvě střední cibule
- dva stroužky česneku
- sýr na strouhání (použila jsem Goudu)

  Na kostičky pokrájenou slaninu vyškvaříme, přidáme očištěné zelené fazolky, podisíme, osolíme a opepříme. Měly by zůstat na skus, ne být úplně rozvařené.

Na kousku sádla osmažíme posekanou cibuli a česnek, přidáme maso a restujeme, za stálého oddělování kousků masa. Když je maso orestované, přidáme sůl, pepř, rajčata a dusíme pod pokličkou do měkka. Dochutíme bazalkou.

Fazolky dáme na talíř, na ně omáčku s masem a posypeme sýrem. Rychlý oběd je na světě..:-)
tak ať chutná.






Žádné komentáře:

Okomentovat