pátek 20. října 2017

Sušené klobásky

 Léto skončilo a když je nám to líto, nastává čas výroby dobrot, které v létě dělat nelze. Mimo jiné i sušené domácí klobásky. Jsou úžasné a jak jinak, než na přípravu snadné! Tak vzhůru do přípravy!


Budeme potřebovat:

1 kg domácí slaniny ( viz. http://pohodovakuchyne.blogspot.cz/search?q=slanina )
4 kg masa z kýty
100 g soli
1 PL uzené papriky
1 PL sladké papriky
1 PL uzené papriky ostré (pokud není, tak 1/2 KL mletých sušených feferonek)
8 stroužků česneku - utřít
1 dcl dobrého červeného vína



Slaninu nakrájíme na kostičky 1x1 cm, 3 kg masa umeleme na hrubé šajbě, 1 kg masa umeleme na malé šajbě. Smícháme dohromady s kořením a vínem a narazíme do střívek. Doba zrání na volno je asi 30 - 45 dnů, v sušárně je to zatím s otazníkem, protože sušárna má dnes na klobásky premiéru. Určitě ale budeme informovat a přidávat další fotografie..:-)






Žádné komentáře:

Okomentovat