úterý 9. srpna 2016

Zpátky na síti...

Po několika měsících nulové aktivity na síti, se vracím zpátky, stejně jako v reálu do "normálního života". Ne, necestovali jsme do dalekých zemí, to dlouho odkládaná rekonstrukce vrchního patra nás zaměstnávala natolik, že na nic jiného téměř nebyl čas.

Začalo to v dubnu, kdy v den oslavy mých narozenin, bez sebemenšího varování, přijela firma měnit střešní okna. To tedy byla pecka! Za plného provozu vybourávali ta stará a Climatizer (izolace) byl tím pádem po celém domě. Chvíli to vypadalo, že se dalších narozenin nedožiju!


Začalo bourání staré koupelny a já měla energie na rozdávání, dokonce jsem byla v obchodech se stavebním materiálem, jako ryba ve vodě, přestože jindy odtamtud zbaběle prchám. To jsem ovšem netušila, že vybrat obklady a nábytek, je sranda, proti tomu, co nastane. Vzhledem ke zkušenostem, jsme byli s manželem domluveni na tom, kdo se bude na rekonstrukci podílet. Ale ani jeden z nás netušil, že rubem téhož je, na dobrého řemeslníka si počkat. Tak jsme s igelitkou cestovali po kamarádech, abychom očistili své tělesné schránky, zatímco doma trčely ze zdí trubky a dráty a čekalo se...



Nejhůř ale snášela celou tuhle akci, naše malá zvířecí parta. Pro kočku Růženku, to byl doslova psychický úraz! Plazila se po podlaze, nešťastně mňoukala a hledala prostor, na který byla zvyklá! Fanda chvíli hledal pelíšek, ale pak vzal zavděk naší postelí a s ní se pohyboval tam, kam jsme ji zrovna strčili..Ovšem náladu měl pod psa...



Nějak se nám celou dobu zdálo, že stavební "akce" nebere konce. Ale zase se všechno pomaloučku začalo rýsovat a my si slibovali, že tohle už nikdy více..No, ještě dvoje schody, aby se nemuselo lézt do nejvyššího pokoje po žebříku, ale to už je fakt všechno...:-))





Zdá se, že mrňousové jsou už zase v pohodě. Růženka zabrala válendu, takže má asi největší kočičí pelíšek ze všech koček a Fanda je zas už veselý psí kluk, kterého nahoře nic neruší..
A jak se u nás celou dobu vařilo? No, pokud možno rychle, takže vítězila jídla z jednoho hrnce a saláty ze zeleniny a zelenina a ovoce na kterou je zrovna sezóna...Jo a taky stádečko oveček se nám zas rozrostlo o pár kousků..



Udála se spousta dalších věcí, ale vcelku lze říct, že svět je u nás už zase v pořádku a tak zas budou přibývat nové recepty z dřevěnice od hranice..:-) Hezké léto!

Žádné komentáře:

Okomentovat