úterý 30. srpna 2016

Láska jménem KitchenAid

  Celý svůj čas, který jsem strávila v kuchyni, jsem nikdy neměla kuchyňský robot. Teď nemám na mysli ruční mixér a šlehač, ale prostě takový ten jeden stroj, co umí všechno možné a je vždycky po ruce. Říkávala jsem celé roky, že když bych si takovou věc do kuchyně pustila, byl by to jedině KitchenAid a to teda hned tak nehrozí. Roky běžely a já pořád jela všechno "růčo".
A pak jednou dorazil kurýr a dovezl balík. A vysněný KitchenAid mi přišel do kuchyně. Někdy si říkám, že není mnoho věcí, které mne ještě můžou překvapit, ale z tohohle stroje jsem překvapená tak, že by to vydalo na několik životů!



  Jednak design je skutečně povedený, ale od chvíle, kdy jsem nemusela co druhý den hníst chlebové těsto, těsto na rohlíky, veku, těsto na knedlíky, šlehat pomazánky a zpracovávat rukama mleté maso, se mi fakt, ale fakt ulevilo. Pomocník je to skvělý, stabilní a zvládne naprosto všechno, od tuhých těst až po ta jemná a nadýchané krémy. A ani to s ním nehne - doslova!






Protože s podzimem začne zase manžel vyrábět masové pochoutky, jako například klobásy, hodila se část bohatého příslušenství, které lze k přístroji objednat. Mlýnek na maso s nástavci na narážení klobás je naprosto úžasný, stejně jako krouhače na zeleninu. Doplněk na výrobu zmrzliny a na výrobu těstovin nemám, protože obojí by u nás nebylo využíváno tak, jako mlýnek a krouhače. Když ale vidím, jak je používání tohoto stroje návykové, myslím, že se poohlédnu, co tenhle krasavec s dlouholetou tradicí, má ještě v nabídce. Údržba je naprosto snadná, jen mísa, metla, anebo jednoduše omyvatelný mlýnek a krouhač..

Sehnat se dá sice i u nás, ale já jej mám přímo z USA, což s sebou přináší nutnost použít měnič ze 220V na 110V. Vyvážila to však cena, která i s příslušenstvím nedosáhla ceny za základ u nás..Ale to spíš jen tak, kdyby to někoho zajímalo. Mne by naopak zajímalo, jestli ti z vás, kteří KitchenAid vlastníte, hodnotíte jeho použití, jednoduchost a úsporu v čase stejně vysoko jako já, jaká příslušenství nejvíc využíváte, zkrátka jestli je to pro vás, stejně jako pro mne, taky taková kuchyňská láska..:-)

Hezký den!:-)

Žádné komentáře:

Okomentovat