sobota 2. listopadu 2013

Cinnamon Buns

Další z podzimně voňavých sladkostí! Kdo cestoval po severských zemích, například po Finsku, možná mu zachutnaly jejich skvělé korvapuusti. Přidávají do nich hodně kardamomu a tak ten, kdo si je oblíbil, jistě rád ochutná i cinnamon buns..A za ten kardamom do náplně se rozhodně přimlouvám! Kuchyně provoněná skořicí a karamelem při pečení a pak sladká dobrota s kávou....a venku klidně může pršet....:-)


Budeme potřebovat:



650 g hladké mouky
330 g mléka
125 g másla
80 g cukru
2 vejce
15 g droždí
½ KL soli
cukrové perly na ozdobu

Náplň:

200 g másla
2 KL skořice
¼ KL kardamomu ( rozdrceného )
180 g cukru



V pekárně, nebo běžným způsobem zpracujeme těsto a necháme vykynout ( asi hodinu). Pak vyválíme plát, asi ½ cm silný, obdélníkového tvaru a potřeme jej celý náplní, zpracovanou ze změklého másla a ostatních ingrediencí. Plát srolujeme.

Formu, nebo plech, vymažeme máslem, vysypeme moukou a ze srolovaného plátu nakrájíme kousky asi 2,5 - 3 cm silné. Vzniklé “šneky” položíme do formy a necháváme mezi nimi trošku místa. Nakynou. Povrch posypeme cukrovými perličkami a po chvilce kynutí, vložíme do trouby, rozpálení na 200 st. a pečeme do tmavězlata, asi 20 minut. Pak ubereme teplotu cca na 170 st a ještě deset minut..prostě podle potřeby..:-)




Žádné komentáře:

Okomentovat