pátek 22. března 2013

Domácí klobásky bez střívka s paprikovou omáčkou



Dnes jsem si poprvé v životě přála mít talent k fotografování jídla. Tahle dobrota si to opravdu zaslouží a já jen doufám, že můj vrozený antitalent na focení, nic neubere na vaší chuti tuhle lahůdku vyzkoušet. Z několika surovin vykouzlíte jídlo voňavé, dobré a zase trošku "jiné"..


1 kg mletého vepřového masa
1 kl nakrájené červené chilli papričky
1 stroužek česneku, najemno rozdrcený
1 kl fenyklových semínek
100 ml dobrého červeného vína
4 lžíce olivového oleje
sůl  
čerstvě mletý pepř



Omáčka:

2 velké červené papriky
2 velké žluté papriky
1 lžíce kaparů ( solené namočíme na 30 min do vody a slijeme)
1 stroužek česneku, nakrájený na plátky
½ červené chilli papričky, najemno nakrájené
5 filetů ančoviček
olivový olej

V míse smícháme vepřové maso, chilli, česnek, fenyklová semínka a červené víno. Osolíme a opepříme. Rukama promícháme a utvoříme z hmoty 12 “ klobásek” o délce asi 8 cm a průměru 3 cm.

Omáčka:
V troubě, vyhřáté na 210st. se zapnutým grilem, opečeme papriky, až mají slupku černě flekatou. Pak vyndáme, chvilku necháme zchladnout, oloupeme a vyjmeme jadřince. Paprikovou hmotu dáme do mixeru, přidáme ostatní ingredience kromě oleje a rozmixujeme na jemno. Pak přidáme tolik olivového oleje, aby vznikla hladká omáčka.

Na nepřilnavé pánvi rozpálíme olivový olej a vložíme klobásky. Smažíme ze všech stran na středním plameni dozlatova. Trvá to si deset minut. Podáváme s omáčkou.


(Klobásky jsem dělala menší, aby byly rychleji propečené, tím pádem se krátí i doba smažení.)

Jako přílohu můžeme podat na sucho opečený toastový chléb, lehce pokapaný olivovým olejem...dobré víno je krásná tečka za touto skvělou chutí...:-)



Zdroj: Dva italští gurmáni

Žádné komentáře:

Okomentovat