Skvělé jídlo slovenské kuchyně, které si nezapomenu dát, kdykoli na Slovensko jedu. A když dostaneme na tuhle dobrotu chuť doma, dá se celkem rychle připravit...
Budeme potřebovat:
6 středních syrových brambor
2 KL soli
hladká mouka
bryndza
zakysaná smetana
slanina, pokrájená na kostičky
Brambory oloupeme a nastrouháme, nebo rozsekáme v robotu na jemno. Přidáme sůl a mouku tak, aby vzniklo tužší těsto. Pomocí síta na halušky, nebo pomocí prkénka a nože, zavaříme do vroucí, osolené vody halušky. Když vyplavou na povrch, jsou hotové.
Bryndzu rozmělníme se zakysanou smetanou na hustou kaši, kterou polijeme porce halušek na talíři. Posypeme vyškvařenou slaninou a vypečeným tukem podle chuti omastíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat