Budeme potřebovat:
dýni Hokaido
olivový olej
čerstvé, nebo sušené bylinky dle chutí (např. Provensálské koření )
česnek, na drobno posekaný
sůl
Dýni rozkrojíme, vydlabeme vnitřek a pokrájíme na středně velké kousky. V míse smícháme s bylinkami, česnekem, solí a olivovým olejem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do změknutí, při 180 st., to je asi 10 - 15 minut. Podáváme buď jako samostatný pokrm, nebo jako přílohu k masu.
Můžeme doplnit třeba dresingem se zeleným pepřem
Dresing se zeleným pepřem:
5 PL hustého bílého jogurtu
1 PL olivového oleje
sůl
1 KL nakládaného zeleného pepře, posekaného na kousky
Všechny ingredience spolu prošleháme a podáváme.
Žádné komentáře:
Okomentovat