- já sama se této části vyhýbám, jak pověstný čert kříži. Dílem proto, že některé věci prostě vidět nemusím, i když rozumem to zvládám a taky proto, že na jedné z prvních zabíjaček, před několika desítkami let, jsem byla staršími účastníky nemilosrdně vyhozena pryč s tím, že když to prase lituji, nemůže v klidu odejít, tak ať vypadnu já...:-) Dodržuji to dodnes. Takhle se předávají povídačky!
- při porážce nebyl s sebou foťák a vlastně ani nikdo, kdo by jej používal, neb měli všichni plné ruce práce
Čuník tedy v klidu odešel do prasečího nebe a po sobě zanechal spoustu dobrot a zásobu masa na zimní měsíce. Teď ještě naložit na uzení, připravit klobásky, vyškvařit sádlo. No a hned u zpracování taky trochu tu chvíli zapít. Takže trochu slivovičky, aby ruce nezábly, také proběhlo.:-)
p.s. To, co se vaří v tom oranžovém kastrólu je jedna naprosto úžasná dobrota, na kterou sem dám recept, jen co se dovaří.. ale trvá to i osm hodin..takže: Vydržet!:-))
A teď slíbené obrázky:
Ovar:
Jitrnice se vaří:
Řezník v akci:
Uvařeno:
Musí se ještě vychladit:
Znovu jitrnice:
Vaří se tlačenky:
Tlačenka:
A ještě jednou tlačenka:
Pořádně promíchat:
Příprava oběda:
Prdelačka:-) :
Zabíjačkový talíř a jedno "chlazené" :
Žádné komentáře:
Okomentovat