Budeme potřebovat:
silnější plátky krkovice s kostí
2 malé plechovky konzervovaných rajčat
sůl
pepř
trošku cukru
chilli, nebo Pull Biber
trochu dobrého kari koření
2 střední cibule
olej
Maso lehce naklepeme rukou, osolíme, opepříme a na troše oleje zprudka zatáhneme. Odložíme stranou a udržujeme teplé. Cibuli oloupeme a pokrájíme na středně tenké půlměsíčky, které krátce osmahneme na pánvi po masu. Rajčata pokrájíme na menší kousky, promícháme s chilli a kari, osolíme a přidáme trochu cukru. (krásně "zaoblí" chuť rajčat). Do pekáčku, skleněné, nebo keramické zapékací mísy vložíme cibuli, rajčata, navrch položíme maso. Přiklopíme a pečeme na 200 st asi necelou hodinu.
Jako přílohu podáváme vařené brambory, nebo tzv. americké brambory, pečené na sucho v troubě.
Žádné komentáře:
Okomentovat