Přestože letošní jarní počasí grilování příliš nepřeje, mám odzkoušeno, že se v domácnosti většinou najde jeden odolný jedinec, který s masem ke grilu zaběhne. Pak už stačí jen rychlý a skvělý salát a dobrý oběd je na světě!:-)
Budeme potřebovat:
vykostěné kuřecí maso (dle počtu strávníků), nakrájené na větší kostičky
cibule, rozkrojená na čtvrtky a rozebraná na lístečky
paprika, rozkrájená na čtverečky
slanina, rozkrájená na čtverečky
Marináda:
olej
bílé vino
trochu citronové šťávy
pepř
sůl
Maso necháme v marinádě nejméně hodinu, nejlépe však přes noc.
Pak napíchneme na špíz,( pokud použijeme špejle, namočíme je předem ve studené vodě) střídavě se slaninou, cibulí a paprikou.
Grilujeme na rozpáleném grilu, hotové potřeme oliv. olejem
Salát:
paprika
cibule,
rajčata
okurka
trochu dobrého sýra dle chuti (použila jsem Ementál)
Zeleninu pokrájíme na kostičky, sýr na hrubo nastrouháme, smícháme a spojíme zálivkou z:
3 PL zakysané smetany, nebo nekyselého jogurtu
1 PL dobré majonézy
sůl
pepř
pár kapek citronové šťávy
Salát necháme chvilku odležet a podáváme k masu.
Žádné komentáře:
Okomentovat