Těstoviny s omáčkou z rajčat v různých variacích, prostě nezklamou. Hotové jsou za chvilku a výsledek skvělý. A když je venku hezky, na nic "složitějšího" ani není chuť. Použité bylinky se dají měnit podle dostupnosti a vždycky bude jídlo trošičku jiné. Nám zachutnala tahle kombinace..
Budeme potřebovat:
těstoviny penne podle počtu strávníků
voda
sůl
Na omáčku:
oloupaná zralá rajčata pokrájená na kostičky ( mimo sezónu z plechovky)
olivová olej
cibule - nakrájená na půlkolečka
česnek - nakrájený na plátky
1 KL kaparů
1 PL černých oliv
čerstvé bylinky - oregano, pažitka, petrželka
špetka cukru
sůl
Na rozpálením olivovém oleji necháme změknout a zesklovatět cibuli a česnek, přidáme rajčata a špetku cukru. Po chvilce dodáme posekané kapary a na půlky překrájené olivy. Necháme lehce probublat si tři minuty a přidáme trochu vody z těstovin tak, aby kousky zeleniny byly krémovitě spojené. Nakonec dosolíme a přidáme nasekané bylinky.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě tak, aby byly “na skus”, scedíme a podáváme s omáčkou.
Na talíři zakápneme olivovým olejem.
Žádné komentáře:
Okomentovat