Život není zas taková legrace, abychom se v něm ještě dobrovolně připravili o potěšení a radost z dobrého jídla....
středa 20. března 2013
Zelníky
Výborné pečivo z kysaného zelí si pamatuji ještě z dětství, pak se s léty kamsi ztratilo. A vlastně taky lidé, od kterých by se postup na výrobu dal získat. Naštěstí občas kolují po internetu e-maily s recepty a jeden z nich přistál i v mé schránce. Takže je tahle dobrota zpátky v rodinném receptáři. K chroupání u vínka, piva, nebo jen tak, jsou zelné čtverečky úžasné.:-)
Budeme potřebovat
400g kysaného zelí
500g hladké mouky
150g sádla
1 vejce
sůl
Na vále zpracujeme mouku se sádlem, vymačkaným, a na drobné kousíčky pokrájeným zelím, solí a vejcem. Vyválíme placku 5mm-8mm silnou, přeneseme
ji na plech a nakrájíme na čtverečky. Můžeme posypat drobnými škvarky.
Pečeme v hodně vyhřáté troubě do zlatohněda. Pak čtverečky od sebe nožem
oddělíme.
Pečení trvá dlouho (cca 40 min), neb zelí dělá těsto hodně vlhké..
Podáváme k čaji, pivu, nebo vínu.
Zdroj: e-mail
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat