Budeme potřebovat:
1 kg jehněčí plece nakrájené na větší kusy
hrubá sůl
mletý pepř
2x cibuli krájenou na hrubo
1x velkou mrkev krájenou na plátky
5 stroužků česneku, oloupaného a rozmáčknutého nožem
1 stonek řapíkatého celeru, pokrájet na kousky
1 chilli paprička, pokrájená na kousky
ančovičky 5-6 ks
tymián (pokud dáte sušený, tak asi 1 PL)
250ml dobrého bílého vína
25ml octa z bílého vína
400 g brambor omytých a neloupaných
200g cherry rajčat pokrájených na polovinu
250g čerstvého, nebo mraženého hrášku
10 PL olivového oleje
Maso osolit, opepřit, promíchat a nechat odležet.
Olivový olej rozpálíme, na něm necháme zesklovatět cibulku, mrkev a celer podusíme doměkka. Přidáme česnek, ančovičky, tymián a chilli. Mícháme a zahříváme, dokud se ančovičky téměř nerozpustí.
Přidáme jehněčí maso, ze všech stran necháme zhnědnout. Přimícháme víno a necháme objem zredukovat na polovinu. Pak přilijeme ocet. Snížíme teplotu a necháme při nízké teplotě vařit asi 20 minut. Přidáme hrášek, brambory a rajčata, přiklopíme a vaříme ještě asi hodinu, dokud se množství tekutiny nesníží na polovinu.
Podáváme s hojným množstvím dobrého opečeného chleba. ( Pokapete-li si jej dobrým olivovým olejem, je to jako příloha opravdu výborné!:-)
..a za chvíli...
Zdroj: Dva italští gurmáni.
Žádné komentáře:
Okomentovat