Od chvíle, co mám tento recept, je výsledný produkt nedílnou součástí pohoštění při posezení s přáteli u krbu a grilování masa, anebo jen tak při skleničce dobrého vína..Slané brambůrky nebyly sice u nás nikdy našimi kdovíjakými favority, ale tahle dobrota je "převálcovala" nadobro.. Olivový chlebíček je výborný vlahý i studený,,
Budeme potřebovat:
4 vejce
250 g hladké mouky
100 g strouhaného sýra
150 ml bílého vína
200 g šunky nebo anglické slaniny
150 ml olivového olej
1 kypřící prášek
40 oliv
máslo na vymazání
sůl
pepř
Smícháme vejce, víno a olej. Přimícháme sýr, mouku smíchanou s kypřícím práškem. Osolíme, opepříme a vypracujeme hladké těsto. Do těsta vmícháme olivy, kousky šunky nebo anglické slaniny, podle toho, co máme raději.
Těsto nalijeme do vymazané formy a v troubě vyhřáté na 220 °C pečeme asi 40-45 minut.
Olivy můžeme použít jak zelené, tak i černé. Nebo míchané. Hlavně vypeckované! Mohou být celé nebo krájené na kolečka.
Se solí pozor. Záleží co použijeme za uzeninu a jak slané jsou olivy!
Zdroj: Olivová kuchařka
Hned bych si ho dala ;-)
OdpovědětVymazatA jistě byste nelitovala, je moooc dobrý!:-)
OdpovědětVymazat