2 střední cibulky
2 lžíce whisky
2 stroužky česneku
2 kuličky jalovce, 2 kuličky nového koření, necelé půl lžičky celého pepře, větší špetka suš. tymiánu, sůl, sušené brusinky, nebo zelený pepř, mandle, nebo jinou oblíbenou příchuť.
trochu olivového oleje
cca 15 dkg másla
2 lžíce smetany
Očištěná játra nakrájíme na kousky, na oleji necháme zesklovatět jemně pokrájenou cibuli a játra na ní orestujeme opatrně tak, aby byla propečená, ale ne tvrdá a opečená. Ke konci restování přidáme prolisovaný česnek, pak whisky, necháme odpařit alkohol a přidáme koření, roztlučené na jemno v hmoždíři. Stáhneme z ohně a necháme vychladit. Studené dáme do mixeru a vyšleháme s máslem a smetanou do hladkého krému. Přidáme brusinky, nebo jinou zvolenou příchuť, uložíme do mističek, nebo do alobalu potřeného máslem a necháme přes noc uležet.
Žádné komentáře:
Okomentovat