Život není zas taková legrace, abychom se v něm ještě dobrovolně připravili o potěšení a radost z dobrého jídla....
sobota 4. srpna 2018
Ražniči
Trochu jsme doma "bojovali" o to, zda tento recept vůbec na stránky dát. Mně se zdál tak obyčejný, že to přece ví každý, co nabodnout na špejli! Karel na to vytáhl nezpochybnitelný argument. "Jo? Když je to teda tak fádní a obyčejné, proč je to vždycky tvůj první návrh na grilovačku? Dobré je to a o tom to celé je, ne?" Musela jsem, ač nerada uznat, že má pravdu. Takže tady je náš obyčejný, ale dobrý receptík na ražniči.
Budeme potřebovat:
vepřová krkovice podle počtu strávníků, silnější plátky nakrájet na kostičky asi 2x2 cm
silnější plátky uzeného, nakrájet jako krkovici
špek, nakrájet jako krkovici
cibuli oloupanou, nakrájenou na čtvrtky a rozebranou na lístky
čerstvou papriku, vyčištěnou a nakrájenou na čtverečky
sladkou papriku
ostrou papriku podle chuti
mletý pepř
sůl
špejle, namočené předem ve studené vodě
Maso, uzené a špek nakrájíme a vložíme do misky, přidáme sladkou papriku, pepř, ostrou papriku a sůl. Všechno v koření pořádně obalíme a necháme odležet, nejlépe do druhého dne. Před grilováním napícháme na namočené špejle, společně s cibulí a čerstvou paprikou tak, aby vedle masa byl vždycky kousek špeku z jedné strany a uzené z druhé strany. Před vložením na rozpálený gril trochu potřeme olejem, ale opravdu jen málo! Grilujeme za občasného otočení tak, aby maso bylo opečené a uvnitř šťavnaté.
Podáváme s čerstvým chlebem, zeleninovým salátem, chlazeným pivem, nebo dobrým červeným vínem.
Kdo má rád, může na špejli přidat i cherry rajčátko, nebo žampion.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat