Po čase jsme opět na vlnách Českého rozhlasu Pardubice probíraly s paní Jitkou Slezákovou dění v Pohodové kuchyni. A protože my teď v Pohodové kuchyni žijeme sýrařením, nemohlo to být jinak, než že se povídání točilo právě kolem sýrů. Tvoření, které je mnohem starší, než si můžeme pamatovat a na jehož konci je výborný, vlastnoručně vyrobený sýr, nás nesmírně těší. A protože nemůžeme čtenářům po vlnách poslat kousek na ochutnání, podělím se alespoň o záznam povídání a pár obrázků toho, co u nás vzniká...
Záznam rozhlasového vysílání:
http://media.rozhlas.cz/_audio/03086586.mp3
Bylinkový a neochucený polotvrdý sýr:
Farmářský sýr - výroba:
Halloumi, sýr na gril :
Polotvrdý sýr s ořechy :
Nakládané sýry:
Žádné komentáře:
Okomentovat