Takže takhle vypadá sýr s modrou (zelenou) plísní v době, než jde na dva měsíce zrát...
Sýr po devíti dnech zrání:
A takhle vypadá sýr " Blue" po sedmnácti dnech....:-)
Dnes je "Blue" 42 dnů a je téměř u konce zrání. Jeví všechny známky toho, že by mohl být "způsobilý ke konzumaci". Krásně voní a je tak nááádherně modrý, že je mi skoro líto do něj zakrojit..Uvidíme, jak dlouho se s tou lítostí dokážu porvat!:-))))
Slíbila jsem ukázat i případné neúspěchy, i když hotový sýr Blue neúspěšný tak úplně není. Chuť a vůně jsou výborné, konzistence pěkně jemná, ale ten vnitřní vzhled na jedničku není! Prostoupení kulturní plísně těstem je prostě nedostatečné.:-(( Jednoduše je sýr uvnitř málo "plesnivý" ! Jen jsem to uviděla, věděla jsem, co jsem podcenila... tohle se stane v případě, kdy si jste některými postupy tak jistí, že pro stromy nevidíte les..:-))) Jedete svojí "cestou na jistotu". No a trest musí následovat!:-)))
Se skleničkou dobrého vína si tuhle dobrotu sice jistojistě vychutnáme, ale brýle si fakt na nos nevezmu!:-) To abych neviděla ten nedostatek plísně...takže příště znovu a líp!:-))
Když se sýraři plíseň nezdaří :
Žádné komentáře:
Okomentovat