Recept je hodně starý, děláme podle něj papriky celá desetiletí, jen už sklenice nepřevážeme celofánem, ale zaklapneme víčkem. Vánoční salát, nebo obložené chlebíčky, nejsou bez našich naložených paprik prostě úplné. Přitom příprava je tak snadná...
Budeme potřebovat:
Na 5 kg silnostěnných paprik:
2 l vody
1/2 l octa
2 dcl oleje
200 g cukru
120 g soli
Omyté a vyčištěné papriky vhodíme do vařící vody, necháme jen" protočit" varem, scedíme a narovnáme do sklenic. Můžeme přidat trošku cibule, pokrájené na tenká půlkolečka. Zalijeme teplým lákem, uzavřeme víčkem a do vychladnutí necháme "vzhůru nohama".
Takhle naložené papriky jsou dobré i jen tak na čerstvý chléb s máslem..:-)
Žádné komentáře:
Okomentovat