Přesto, že jsou u nás kombinace masa a ovoce ve velké oblibě, na tenhle receptík jsem zpočátku koukala se značnou nedůvěrou. A možná právě pro tu nezvyklost jsem takto pečená jelítka připravila. Je to skutečně vynikající jídlo a nechá se udělat i v alobalu na grilu, rovnou rozdělené na porce. Šťáva z opečených jelítek nádherně ochutí pečená jablka, jen pokud nejsou jablíčka navinulé chuti, nebála bych se pokapat je trochu citronovou šťávou. Surovin jen pár, práce nemnoho a výsledek skvělý. S domácími jelítky skutečná lahůdka!
Budeme potřebovat:
3 jelítka
3 kyselejší jablka
6 stroužků česneku
3 středně velké cibule
trochu oleje
2,5 KL majoránky
pepř
sůl
Jablka omyjeme, rozkrájíme na osminky a vyčistíme jadřinec. Neloupeme! Cibuli oloupeme, nakrájíme na osminky a rozebereme na lístečky. Oloupané stroužky česneku pokrájíme na plátky. Vše smícháme v lehce vymaštěném pekáči, osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Směs v pekáči urovnáme a navrch položíme po délce rozříznutá, ale nedokrojená jelítka.
Pečeme v dobře vyhřáté troubě asi patnáct minut.
Zdroj: Polská kuchyně
Žádné komentáře:
Okomentovat