Recept pochází z ruské kuchyně a přiznávám, že je velmi nezvyklý. Těsto na lívance je sladší, vanilkové, náplň slaná a svěží po bylinkách. Je to velmi dobré a bude v této podobě zajisté chutnat těm, kteří mají rádi kontrastní kombinace. Ti, kteří mají rádi v chutích "jasno" asi raději upřednostní obvyklou slanou variantu.:-) Udělá-li se náplně větší množství, výsledku to jen prospěje!
Budeme potřebovat:
500 ml mléka
200 ml vody
2 vajíčka
2,5 hrnku mouky
½ hrnku rostlinného oleje
3 PL cukru (zarovnané)
trochu vanilky
sůl
300 g dobrého tvrdého sýra, nastrouhat
velkou hrst sekané petrželky a dobromysli
Mléko smícháme s vodou. Z bílků ušleháme pevný
sníh a žloutky utřeme s cukrem do pěny. Pak k žloutkům přidáme olej,
vlijeme mléko s vodou, špetku soli, trošku vanilky a vsypeme mouku.
Nakonec přidáme sníh z bílků. Promícháme a na pánvi pečeme lívance, které
necháme zchladnout. Pak je naplníme strouhaným sýrem, promíchaným s bylinkami,
srolujeme a vložíme do vymazaného pekáče. Vrch poklademe tenoučkými vločkami
másla. V předehřáté troubě pečeme na 220 st. do chvíle, než se sýr
rozpustí.
Podáváme s okurkami se smetanou.
Zdroj: Ruská kuchyně
Žádné komentáře:
Okomentovat